Szeretettel köszöntünk mindenkit a MOMASZ oldalán. Néhány szóban had mutassuk be Szövetségünket.
A szövetség elődje már több évre nyúlik vissza egy 3, majd 5 tagú szakmai és talán elmondhatjuk, hogy baráti társaság az alapító tagokkal Német András -Deluxe Mosoda Kft. Deme Zoltán – Mova Kft., Bakula János – Medius Contact Kft., Gyurinka József – Polizo Kft és Élő Attila – CHT.
Mi mindannyian kerestünk egy közösséget, ahol szakmai minőségi tartalmat, egységet és támogatást kaphatunk, amely segítő kezet nyújt ellavírozni az életben, mint üzletember, vagy textiltisztító szakember.

A szövetség célja:

Az első, amit fontosnak tartottunk, hogy a Szövetség Ne profitorientált legyen. Ne csak a nagyvállalkozások csatlakozhassanak hozzánk. Akár egy családi kisvállalkozásnak is legyen lehetősége erre. Ezért egy olyan tagdíjat határoztunk meg, amely kizárólag a fenntartási költségeket fedezi, a rendezvényeink részvételi díja is csak a valóban felmerülő költségeket tartalmazza. Ezen felül próbálunk támogatókat szerezni, tovább csökkenteni a kiadásokat és még tartalmasabbá tenni a programokat.

  • Szeretnénk útjára engedni egy oktatási programot, összefogásban a TMTE-vel (Textilipar Műszaki és tudományos Egyesület) akik jelenleg az egyetlen a textiltisztító szakmában elérhető képzés adják.
  • Közösen szeretnénk megoldás kínálni workshop jelleggel a különböző technológiai típusproblémákban, amik rendszeresen előkerülnek (naptej okozta elszíneződés, legáteresztőképesség hiánya miatti felfújódás, takarítóvegyszerek miatti marásfoltok, mit kezdjünk a penészfoltokkal vagy a rozsdával…stb)
  • A nemzetközi kiállításokra szervezünk szakmai kirándulásokat, ahol a gépgyártók és egyéb beszállítók mutathatják meg technikai újításaikat
  • Pályázati lehetőségek figyelése, lobbizás új lehetőségek megjelenéséértRendszeresen megszervezzük a mosodás fórumot, ahol ötleteket tanácsokat kaphatunk egymástól az eddig nehezen megoldható problémákban is, amikre eddig azt gondoltuk csak velünk fordulhat elő.

Kölcsönösen nyújtunk segítséget egymásnak technikai, vagy egyéb problémák, nem tervezett leállások áthidalására kockázat nélkül, tudva, hogy a partnereinket nem fogják elcsábítani.